Video Ploiesti Prahova Un sat din Prahova a inceput

Video Ploiesti Prahova – Un sat din Prahova a început să plece cu pământ cu tot


Video Ploiesti Prahova – Un sat din Prahova a început să plece cu pământ cu tot

Când specialiștii de la Institutul de Construcții au venit să cerceteze terenul din satul Șoimești, comuna Ceptura, care plecase la vale, au spus că nu au văzut niciodată o alunecare de teren atât de masivă.
Practic, întreg satul Șoimești a început să se deplaseze, unele case fiind deja dărâmate de mișcările pământului. Singura soluție pentru oamenii de acolo este strămutarea, însă primarul Cepturei, Constantin Chioveanu, ne spune că nu reușește nicidecum să-i convingă pe localnici să plece.
Edilul a repurtat însă o mică victorie, care pare imensă având în vedere eforturile făcute. După 12 ani de la cea mai gravă alunecare de teren din Șoimești, anul acesta au început, în sfârșit, lucrările de consolidare.
În prezent, se lucrează pentru montarea în pământ a peste 100 de cilindri din fier beton, fiecare având un diametru de 1.080 de milimetri. Primarul Constantin Chioveanu speră ca lucrările să se încheie până la sfârșitul lunii decembrie, deși consolidarea este extrem de complexă și dificilă.
Mai multe stiri pe:

Video postat pe Youtube de catre utilizatorul Valea Prahovei TV in data: 2018-10-01 14:00:52