Video Ploiesti Prahova Prahova „mistuita de peste 720 de

Video Ploiesti Prahova – Prahova „mistuită“ de peste 720 de incendii în 2018


Video Ploiesti Prahova – Prahova „mistuită“ de peste 720 de incendii în 2018

Incendiile au făcut ravagii în județul Prahova pe parcursul acestui an, când s-au produs peste 723 de incendii și arderi necontrolate, 11 persoane și-au pierdut viața, iar alte 31 au fost rănite.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” atrage atenția prahovenilor că o clipă de neatenţie sau neglijenţă poate avea urmări grave care adesea înseamnă pierderea agoniselii de o viaţă şi chiar pierderea vieţii.
De aceea, reprezentanții ISU aduc la cunoștința cetățenilor principalele măsuri prin care asemenea nenorociri pot fi evitate:
– apelați la personal specializat – coșari, pentru curățarea coșurilor de fum, verificați-le periodic și reparați-le. În multe cazuri, neetanșeitatea sistemului de evacuare a gazelor arse generează intoxicații cu monoxid de carbon;
– aparatele de gătit nu trebuie folosite pentru încălzirea locuinței;
– lucrările de verificare și reparare a instalațiilor electrice se execută doar cu personal autorizat, iar componentele ce prezintă defecțiuni trebuie înlocuite imediat, fără improvizații;
– pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în instalațiile interioare de utilizare, precum și a detectoarelor de incendiu.
La nivelul județului Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” continuă acțiunile de informare și educație preventivă în cadrul mai multor campanii derulate la nivel național: R.I.S.C. “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”, lansată în luna noiembrie 2012, R.I.S.C. “Siguranţa NU e un joc de noroc!”, lansată în luna decembrie 2013 și “Mai bine previi, decât să nu fii”, lansată în luna septembrie 2016.

Mai multe stiri pe:

Video postat pe Youtube de catre utilizatorul Valea Prahovei TV in data: 2018-11-09 14:49:26