Video Ploiesti Prahova PARCURI INDUSTRIALE PLOIESTI

Video Ploiesti Prahova – PARCURI INDUSTRIALE PLOIEŞTI


Video Ploiesti Prahova – PARCURI INDUSTRIALE PLOIEŞTI

Forţa economică a judeţului Prahova este concentrată în parcurile industriale. Primul proiect al administraţiei locale, început în urmă cu 12 ani, a atras firme de renume internaţional. În apropierea Ploieştilului, peste 160 de hectare sunt închiriate unor companii din ţară şi străinătate. Multinaţionale cu activităţi în industrii precum auto, construcţii, chimică, agricultură, au generat mii de locuri de muncă.
Spre exemplu, centrul de servicii al societăţii Silcotub Zalău, preluată de Tenaris, dezvoltat pe platforma parcului, este unul modern, care diminuează costurile, reduce riscurile operaţionale şi garantează calitatea produselor.
Nu puţini sunt investitorii care au fluxuri organizate pe toată durata zilei. Producătorul de cablaje auto, Yazaki are peste 1.000 de angajaţi, pe fiecare dintre cele 3 schimburi. Facilităţile parcului, cum sunt alimentarea cu electricitate, gaze, staţia pentru tratarea apei, canalizarea, dublate de relaţii de afaceri profesioniste sunt câteva elemente care au atras investitorii, chiar şi în perioadă de criză. Succesul înregistrat a determinat autorităţile prahovene să pună bazele unor astfel de proiecte la Urlaţi, Mizil şi Ciorani.

Din 2009, o iniţiativă privată, tot în partea de vest a Ploieştiului s-a concretizat în cea mai mare dezvoltare industrială din sud-estul Europei. Cu o suprafaţă de aproape 300 de hectare, Ploieşti West Park este dezvoltat de Alinso Group, firmă cu sediul în Belgia, activă în domeniul imobiliar şi al energiei verzi. Pentru a facilita accesul la calea ferată, compania belgiană a construit un terminal, disponibil atât clienţilor din parc, cât şi tuturor celor care au interese de afaceri în zonă. Punând accent pe soluţii durabile, dezvoltatorul oferă clădiri eficiente energetic, utilităţi şi infrastructură. Astfel, au construit primului proiect din România, cu panouri fotovoltaice instalate pe acoperiş, cu o capacitate de 5 MW. Tot în categoria facilităţilor intră depozitul frigorific, de 6.000 de metri pătraţi.
În aceste condiţii, nu e de mirare că giganţi din industrii precum auto, utilaj petrolier, construcţii, farmaceutic, au dezvoltat investiţii de sute de milioane de euro în ultimul an.

Video postat pe Youtube de catre utilizatorul InvestitiTvri in data: 2013-11-22 08:37:46