Video Ploiesti Prahova Amenzi de 72 000 de lei

Video Ploiesti Prahova – Amenzi de 72 000 de lei aplicate de ITM Prahova


Video Ploiesti Prahova – Amenzi de 72 000 de lei aplicate de ITM Prahova

72.000 de lei. Aceasta este valoarea totală a amenzilor aplicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova în urma acțiunilor desfășurate pe parcursul lunii trecute în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă.
Inspectorii de specialitate au efectuat aproape 200 de controale în domeniul relaţiilor de muncă și au aplicat amenzi cifrate la aproape 40.000 lei.
În cadrul acțiunilor au fost identificate opt persoane care prestau muncă nedeclarată, inspectorii aplicând amenzi în valoare de 20.000 de lei. În ceea ce privește domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 97 de controale, 81 de angajatori primind sancţiuni contravenţionale.
Angajatorii sesizat ITM Prahova cu privire la 17 evenimente, acum inspectorii urmând să verifice dacă acestea sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.
În context, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova precizează că primul pas în respectarea legislaţiei muncii presupune cunoaşterea şi înţelegerea prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă şi la securitatea şi sănătatea în muncă. Din acest motiv, pentru atingerea acestui obiectiv, cu ocazia fiecărui control desfăşurat, inspectorii de muncă au oferit îndrumare în domeniul de competenţă a instituţiei pentru persoanele controlate, astfel încât să se evite cazurile în care normele legale sunt încălcate.

Mai multe stiri pe:

Video postat pe Youtube de catre utilizatorul Valea Prahovei TV in data: 2018-10-10 11:58:40