Mediafax
Mediafax

Mediafax

Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real.

Este cel puţin bizar că preşedintele Partidului Naţional Liberal pare că cel mai mare susţinător al acestei moţiuni în această perioadă, spune Florin Cîţu, după ce Ludovic Orban a convocat Parlamentul pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR şi AUR.
Peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, dintre care aproape 7.000 cu prima doză, a anunţat miercuri CNCAV.
Premierul Florin Cîţu spune că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii acestui partid au demisionat, iar formaţiunea condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură.
Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla la iarnă cu facturile, deoarece compensarea facturilor şi alte soluţii pentru iarnă nu pot fi implementate dacă va fi dat jos Guvernul, declară Florin Cîţu.
Chiar dacă Dumnezeu ţine oricum cu echipele câştigătoare, ce noroc pe Team Cîţu să-l aibă în mijlocul ei pe Robert-Ionatan Sighiartău (foto; în dreapta o persoană neidentificată).
CNCAV afirmă că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false” este regretabilă, reacţia venind după ce senatorul Diana Şoşoacă a încercat să blocheze vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roşu, în judeţul Iaşi.
Două nave de patrulare ale Royal Navy au părăsit Portsmouth marţi pentru o misiune de cinci ani care le transformă în „ochii şi urechile” Marii Britanii în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a Statelor Unite, potrivit unui anunţ al Ministerului britanic al Apărării.
Kim Kardashian a fost criticat de către şeful Financial Conduct Authority (FCA) din Marea Britanie pentru promovarea, pe Instagram, a unei criptomonede netestate, realtează BBC.
Pentru prima dată în istorie, capitalizarea cumulată a companiilor listate pe Piaţă Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ajuns la 204,9 miliarde lei, echivalentul a 41,5 miliarde euro, anunţă instituţia.
Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficţiuni erotice cu nuanţe satanice, relatează BBC.
Sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, Flavia Bălescu-Coposu, a murit, marţi, anunţă Fundaţia Corneliu Coposu.
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat miercuri că timp de patru zile transportul public din oraş va fi gratuit.
Marile reţele de magazine şi compania producătoare anunţă rechemarea produsului Hell Energy Drink Focus, lotul L1161D01, ca urmare a informării primite de la unul din furnizori, care a precizat că în compoziţia materiei prime s-a depistat oxid de etilenă.
Liderii PSD au decis miercuri că participarea senatorilor şi deputaţilor PSD la şedinţa de plen de joi, la care ar putea fi citită moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, e facultativă, spun surse social-democrate pentru MEDIAFAX.
Serviciul HBO Max va fi disponibil în Europa începând cu data de 26 octombrie. Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Spania şi Andorra vor fi primele şase ţări europene ce vor avea acces la serviciul de streaming.
În anul 1927, cel mai bogat colecţionar de artă din România, diplomatul, senatorul şi doctorul în ştiinţe politice şi administrative Anastase Simu, făcea un act de donaţie către statul român nemaipomenit în toată istoria noastră, istorie obişnuită mai degrabă cu politicieni care îşi ascund tablourile prin cavouri.

Din iulie 2007, prin relansarea site-ului www.mediafax.ro, agenţia şi-a extins publicul ţintă, adresându-se şi consumatorului final, nu doar sectorului business.

Echipa editorială Mediafax reflectă echidistant actualitatea internă şi internaţională, livrând zilnic peste 600 de ştiri din domeniile politic, economic, social, cultural şi sportiv, fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate.

Toate aceste informaţii sunt accesate online, onscreen şi pe telefonul mobil de către consumatorii de informaţie.

Acumulând experienţă şi jurnalişti profesionişti, care îşi pot exprima puncte de vedere pertinente, Mediafax publică, pe lângă ştiri, şi alte tipuri de materiale jurnalistice, precum: comentariu (materialul în care autorul îşi exprimă punctul de vedere asupra unui eveniment sau subiect), focus (reportaje, documentare şi materiale de tip feature), interviu, cronologie, biografie. Aceste materiale sunt marcate corespunzător, cu o etichetă postată înaintea titlului.

În plus, Mediafax este agregator de informaţie din presa scrisă şi audio-vizuală din întreaga ţară, fiind primul furnizor român de servicii profesionale de monitorizare a presei, fotografie de stock de la furnizori externi şi conţinut video pentru telefonul mobil.

În afară de informaţie în timp real, Mediafax oferă acces la o arhivă de peste un milion de materiale jurnalistice şi peste 140.000 de fotografii de eveniment, din 1994 până în prezent, actualizată zilnic.

Poziţia de lider pe piaţa românească de informaţie este consolidată zi de zi nu numai prin puterea de acoperire a evenimentelor actualităţii, ci şi prin calitatea informaţiei pe care o oferă clienţilor şi cititorilor cei peste 200 de jurnalişti profesionişti din echipa noastră.

Astfel, la începutul anului 2007, Mediafax a primit certificatul de conformitate cu standardul ISO 9001:2000 pentru sistemul său de management al calităţii în furnizarea de servicii de informaţii pentru mass-media şi companii.

În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz.

De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.